NL EN ES

Wandelen, hiken en fietsen

Beleef Andalusië te voet of met de fiets
en word één met de natuur!

Nationaal Park El Torcal Antequera

(25 minuten)

Route: lusroute, 3 of 6 kilometer

Diverse gemarkeerde wandelroutes, waarbij het vaak ook klauteren is over de rotsen. Met een beetje geluk zie je een steenbok. Zie website.

Finca el Sueño Andaluz - Nationaal Park El Torcal Antequera
Finca el Sueño Andaluz - The bridge of El Caminito del Rey

Caminito Del Rey
El Chorro

(45 minuten)

Bussen rijden van/naar start-/eindpunt
Route: lineair, 2 uur

Een populaire route die al vaak weken of maanden van tevoren uitverkocht is, doordat er een beperkt aantal mensen per dag door de kloof mogen. Een helm is verplicht. Bestel je kaarten op tijd en lees meer over de route op de website.

La Escalera Árabe
(de Arabische Trappen)

(45 minuten)

Route: circulair, 11 kilometer,  4 uur (deels GR7)

Nabij de Caminito, in El Chorro ligt ook deze route met kalkstenen trappen. De historische trappen zijn goed bewaard gebleven en dateren van vóór 1500. De route is internationaal erkend als historische attractie. Het is een inspannende route (540 mtr stijging), waarbij  je wordt getrakteerd op adembenemende uitzichten. Meer route informatie is te verkrijgen via het nabij gelegen hotel/ restaurant La Garganta, El Chorro. Vermijd deze route in de warme zomermaanden. Lees hier meer informatie.

Finca el Sueño Andaluz - Gaitanes Gorge
Finca el Sueño Andaluz - Guadalhorce

Pizarra & Sendero El Santo

(45 minuten)

Route: lineair, 8 kilometer, 3 uur  

Start bij de ingang van Raja Ancha natuurpark in Pizarra. Volg de wit/rood/groen gemarkeerde route (met 400 mtr stijging). Via bos en trappen die uit rotsen zijn gehouden, loop je naar de top van de Sierra de Gibralmora waarop een immens groot Christusbeeld van El Santo (Jezus) staat en waar je een fantastisch uitzicht hebt over Pizarra, de Guadalhorce Vallei en vele andere witte dorpen zoals Coín en Alora.

Sierra De Mijas

(55 minuten)

Route: 7 routes tussen de 1 en 4,2 kilometer

Op de Fuente Colorado zijn 7 bewegwijzerde routes tussen 1 en 4,2 kilometer. Ze variëren van 720 tot 1.145 meter hoog. De paden zijn soms steil en bezaaid met rotsblokken. Stevige wandelschoenen zijn dus aan te raden. Startpunt routes: volg de A387 (deze weg loopt boven het witte dorp Mijas-Peublo langs) tot de toegang Acceso Ermita del Calvario. Verderop richting Alhaurín ligt ingang Puente Colorado. Alle routes hebben een prachtig panoramisch uitzicht over de kust!

Finca el Sueño Andaluz - Fuengirola from Mijas
Finca el Sueño Andaluz - el Torcal rock formations and the Montes de Malaga Nature Park

Montes De Málaga

(55 minuten)

Route: 5 routes van 2,5 tot 7 kilometer

In de Montes de Málaga zijn er meerdere punten waar je een wandeling kunt starten. Er zijn drie grote plekken (start-/eindpunten) die met de auto bereikbaar zijn: de Area Recreativa El Cerrado (waar ook Hotel Humania ligt), Las Contadoras en Lagar de Torrijos.
Klik hier voor meer informatie.

El Saltillo Canillas de Acientuno

(1 uur 20 minuten)

Route: lineair, 7 kilometer, 2,5 tot 3 uur heen en terug

De route is gelegen in het natuurpark Sierras Tejeda, Almijara en Alhama, met uitzicht op de Axarquía, La Maroma (het hoogste punt van Malaga) en zelfs de zee. Startpunt: Canillas de Acientuno. Het is een route voor de avontuurlijke wandelaar. De paadjes zijn niet afgeschermd, waardoor de route niet ongevaarlijk is. Loop met kinderen alleen gedeelte A tot de hangbrug en weer terug. We raden het niet aan deze tocht met jonge kinderen te lopen

Los Cahorros
Moncachil Granada

(1 uur 30 minuten)

Route: lusroute, 9 kilometer, 3 uur

Deze wandelroute wordt de mooiste genoemd van de Sierra Nervada. Je loopt over hangbruggen en langs de rivier in de canyon. Er zijn klimgrepen in de rots (voor houvast) waar je bij smalle doorgangen gebruik van kunt maken. Echt een avontuur! Goed te combineren met een bezoek aan Granada.

Sendero La Garganta Verde
Arriate

(1 uur 30 minuten)

Route: lineair, 6 kilometer, 3 uur heen en terug

Spectaculaire kloof-wandeling in de Sierra Grazalema, met soms een pittige stijging/daling. Het smalle pad naar de bodem van de kloof is op sommige punten gezekerd met een staalkabel. De wandeling ligt tussen Ronda en Setenil de las Bodegas. Leuk om te combineren met een bezoek aan deze plaatsen.

Finca el Sueño Andaluz - Zahara de la Sierra
Finca el Sueño Andaluz - Villanueva de la Concepcion and around

Camino Mozárabe
Santiago De Compostella

Bij de Finca

Vanaf de finca kun je al heerlijk wandelen. Wist je dat de route Camino Mozárabe (bedevaartroute: Santiago de Compostella, GR245) ook Villanueva de la Concepción passeert?  Zie ook de officiële site.

  • Almogía – Villanueva de la Concepción, 17,5 km
  • Villanueva de la Concepción – Antequera, 16,3 km

Rio Chillar
Nerja

(60 minuten)

Rivierroute: lineair, 3 uur heen en terug tot de 1e pool

Startpunt wandeling: nabij Parkeergarage Parking Mirto vind je het open terrein Calle Mirto iets verderop. In het begin loop je de kloof in en na 20 minuten loop je door de rivier. Na 45 minuten lopen kom je in het indrukwekkende, nauwere gedeelte van de kloof. Je kunt doorlopen tot het eerste waterbassin/pool (Vado de Los Patos) met waterval. Dit is 90 tot 120 minuten lopen afhankelijk van je looptempo, maar je kunt ook eerder terugkeren. Bekijk hier de officiële website. Tip: Draag goede schoenen met stevige zool en profiel, die nat mogen worden (de stenen zijn soms scherp en glad). En eventueel een waterdichte rugzak voor je spullen. Het is een verkoelende route tijdens de zomermaanden.

Finca el Sueño Andaluz - Cascada Barranco Blanco

Cascada Barranco Blanco

(60 minuten)

Rivierroute: lineair, 1,5 uur heen en terug

Startpunt: op de weg tussen Coin and Alhaurín el Grande sla je af (zoek Barranco Blanco op Google maps). Je loopt vanaf de parkeerplaats door tot het gele bord en loopt dan het bos in. Je hoort de rivier die je kilometers kunt volgen stroomopwaarts. Barranco Blanco (Witte Ravijn) is een geweldig leuk uitstapje voor een hete zomermiddag om te ontsnappen aan de hitte en te genieten van het frisse, koele water van Río Alaminos en de waterval. Deze route is vrij eenvoudig en geschikt voor kinderen. Er is een wandelpad aan de kant van de rivier als je op verkenning gaat tijdens de koudere herfst-/wintermaanden en niet nat wilt worden, maar je kunt ook door de rivier lopen.

Fietsen

Andalusië is een zeer populaire fietsbestemming. Vooral het nabijgelegen El Torcal is de ultieme droom en uitdaging voor een wielrenner! We kunnen een aantal fietsverhuurbedrijven aanraden.

In Malaga centrum zit Bike2Malaga:

  • Lichtgewicht bh-racefietsen (aluminium en carbon) in alle maten
  • Tourfietsen en trekkingfietsen, ook elektrische tourfietsen
  • Mountainbikes, ook in elektrische uitvoering
  • Accessoires zoals helmen, fietstassen en kinderzitjes
  • Haal- en brengservice in de provincie Malaga

Je kunt hier terecht voor begeleide tochten door het prachtige achterland van Malaga. Als je er zelf op uit wilt met een huurfiets van Bike2malaga helpen ze jou aan de mooiste routes. Zie de website voor routes rondom de finca. Bike2Malaga zorgt ervoor dat je fiets (tegen betaling) wordt geleverd en opgehaald bij de finca.

Daarnaast zit in Torre del Mar speciaalzaak Biciterráneo, met Vlaamse eigenaar en met kwaliteitsfietsen voor een goede prijs. Ze hebben de merken Riese & Müller, Pinarello en Bianchi. De fiets wordt op je lichaamsbouw afgesteld. Huur je 4 fietsen of meer voor een week of langer? Dan worden de fietsen, tegen betaling, geleverd en opgehaald bij de finca.

Finca el Sueño Andaluz - Fietsen Bike2Malaga

"To walk in nature is to witness
a thousand miracles"

- Mary Davis